Slováci a Česi sa opäť stretnú na najvyššom vrchu Bielych Karpát

28.07.2023 Nové Mesto nad Váhom

Lubina 28. júla (TASR) – Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľká Javorina, bude počas víkendu (29. – 30. 7.) miestom tradičného stretnutia Čechov a Slovákov. Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región.

Slávnosti bratstva Čechov a Slovákov odštartujú v sobotu (29. 7.) turisticko-cyklistickým výstupom na Veľkú Javorinu. Centrom slávností bude Holubyho chata.

Hlavný program sa začne v nedeľu (30. 7.) o 8.30 h pri pamätnej tabuli na Holubyho chate, pokračovať bude o 9.00 h pri Pamätníku vzájomnosti na vrchole Veľkej Javoriny, v rovnakom čase sa začnú aj vystúpenia na veľkom pódiu.

Počas dňa sa vystriedajú Krajka, dychová hudba (DH) Dolněmčanka, folklórny súbor (FS) Bosák, Handrlák Kunovice, DH Záhorienka, FS Máj Piešťany, folklórna skupina Soblahov, folklórna skupina Kasanka a legendárna country skupina Rangers.

Na malom pódiu program odštartuje o 10.00 h, určený bude predovšetkým priaznivcom trampskej a country hudby. Vystúpia tam Ivan Terry Country Band, Venca's Group, Lehká noha, MIX Band Uherský Brod a Borovienka.

Na Slávnosti bratstva Čechov a Slovákov na Veľkej Javorine organizátori pripravujú bezplatnú autobusovú dopravu z Nového Mesta nad Váhom, Starej Turej a Myjavy. Z Myjavy bude autobus odchádzať z autobusovej stanice o 8.30 h a naspäť z Veľkej Javoriny pôjde o 17.00 h.
 

Vyberte región